Stryktipset

Att spela på Stryktipset är verkligen en svensk klassiker. Det är Svenska Spel som ligger bakom Stryktipset. Med tanke på det klassiska bettingmonopolet som staten har haft genom Svenska Spel, så är det inte direkt en högoddsare att det är just Svenska Spel som ligger bakom. Det har också varit en riktig succé sedan länge. Det är oerhört många svenskar som varje vecka sätter sig ned med sin stryktipskupong.

Stryktipset har varit med och format ett helt fotbollssverige. Att det just är den engelska fotbollen som är så stor i Sverige har faktiskt en del att göra med stryktipset. Det var nämligen TV4 som sände just engelsk fotboll utifrån stryktipskupongen.

Stryktipset är inte direkt en nyhet. Det kan vara svårt att tro men det har faktiskt funnits ända sedan 1934.

Så spelar du stryktipset

Det är inte alls särskilt svårt att spela stryktipset. Det är en kupong med tretton stycken matcher på. De flesta matcherna är antingen i Sverige eller i England. Sedan ska du avgöra om hemmalaget eller bortalaget vinner eller ifall det blir oavgjort. 1 = hemmavinst, 2 = bortavinst och X = oavgjort. Du väljer 1, X eller 2 på alla tretton matcher. Sedan gäller det helt enkelt att du ska få rätt på så många som möjligt. De riktigt stora summorna får du ifall du lyckas pricka rätt på alla 13 rader.

Det finns ett garderingssystem. Ifall du betalar lite mer för din kupong så kan du välja en halvgardering eller helgardering. Till exempel så kan du välja 1 och X på en och samma match. Då får du rätt oavsett ifall hemmalaget vinner matchen eller om den bli oavgjord. Du ökar med andra ord på dina vinstchanser fast du betalar lite mer för det.

Spela hos ditt närmsta spelombud

Du kan spela stryktipset hos ditt närmsta spelombud. De flesta ICA-butiker brukar ha ett spelombud och det brukar även vara vanligt på kiosker. Då går du in i butiken och där kan du kolla vilka matcher det är som gäller. Det brukar också finnas lite information om matcherna så du kan skaffa dig en bättre bild över hur det ser ut för de olika lagen. Det kan också vara ett sätt för dig att förbättra dina chanser att faktiskt ta hem lite fler vinster! Ifall det är något du undrar över hur spelet går till så kan du fråga personen som står i kassan, då kan du garanterat få den hjälp du behöver!

Sportsbetting med bonus

När det kommer till stryktipset och Svenska Spel så finns det inte några direkta bonusar. Det har att göra med att staten har gett direktiv till Svenska Spel att de inte ska främja spelande. Du kan däremot spela på samma matcher som finns på stryktipset fast på någon annan aktörs webbsida. Det finns gott om diverse bettingsidor online så det är bara att du väljer någon av alla dessa.

Det som är fint med de här andra aktörerna online är att de erbjuder bonusar också! Du kan alltså betta på fotbollsmatcher och göra det med en bonus. Det finns en del olika bonusvarianter som bettingsidorna använder sig av.

Den som du kommer att komma i kontakt med mest när du är ute efter sportsbetting låter dig få en liten extra slant när du sätter in pengar på spelkontot. De specifika detaljerna kan variera men ett vanligt upplägg är att du får cirka 100% i bonus. Ifall det ser ut på det sättet så innebär det att när du sätter in 700 kronor så kommer spelsidan att ge dig 700 kronor extra att spela för. Det ger dig en total summa av 1400 kronor som ligger på ditt spelkonto, redo att användas. Sedan kan villkoren för bonusen variera något, men oftast behöver du omsätta en viss summa inom en viss tid för att du ska kunna ta ut bonusen.