Gratis speltips

Det finns antagligen långt fler än hundra sajter som skriver om speltips, tips som de delar med sig av helt gratis. Många av sajterna har riktigt bra tips, men man ska ha klart för sig att det bara är tips eller kvalificerade gissningar. Några av de här sajterna sticker ut då de ofta har bra tips som slår in eller i alla fall nästan. Kvälls- och dagspressen har ju även de sina specialsidor, eller till och med bilagor, som är fyllda av tips men även resultat.

Sannolikheter

Dessa experter ska inte bara vara bra på själva sporten de ger tips om, de måste även ha lite insikt i sannolikhetslära. "Hur stor är sannolikheten att det och det inträffar" är en fråga som spelexperten måste ställa sig innan han ger sitt tips. Kanske ska du som spelare göra samma sak och sedan jämföra expertens tips med vad du kom fram till. Nu sitter antagligen experten inne med mer information än vad du har, stalltips, laguppställning och lite skvaller. Men det mesta av det som tipsarna har till grund för sina tips kan även du läsa om i tidningar eller på nätet. Den stora skillnaden mellan er två är att experten gör sådana här analyser på ett betalt arbete medan du ska hinna det på din fritid.

Funkar tipsen då?

I många fall prickar man in sina speltips, främst trav och fotboll, men det finns klassiska undantag. På den svartvita Tv:ns tid hade man speltips i slutet av nyhetssändningarna inför helgens allsvenska matcher. Den som satt i studion och tippade var Putte Kock, en legendarisk fotbollsspelare som var med i landslaget då Sverige tog brons i OS 1924. Han kom sedan att bli den förste att anställas på Tv-sporten. Nåväl med detta som bakgrund, en av hans rader gick in (han tippade stryktips som då var 12 rader) och det var en sömmerska som slaviskt hade följt Puttes tips MEN vänt raden upp och ned. Så myntades uttrycket "Sömmersketips".

Spela på högoddsare

På samma sätt som experterna i olika media bedömer sannolikheten för vissa utfall ska du, för att bli en framgångsrik spelare, bedöma experternas tips, det vill säga att du ska tippa om deras tips slår in. Några av de tips de lämnar har en hög sannolikhet att slå in och det är då de tippar så kallade lågoddsare. En spik på travet på en häst som till exempel gamle Järvsöfaks eller då bottenlaget i allsvenskan möter tabelltvåan. Ett sådant bet kan man klara utan experter, men hur kul är det att följa den matchen. Ska det spelas är det betydligt roligare och mer spännande att spela på en "svår" match, och det är här dina kunskaper om sannolikheter kommer in.