ATG odds v75

Aktiebolaget Trav och Galopp

Det var på 70-talet som ATG, Aktiebolaget Trav och Galopp, bildades. De har idag ett legalt monopol på hästspel i Sverige, det vill säga att de är de enda aktörerna som får erbjuda spel på trav och galopp inom landet. Överskottet från spelet går inte till privata vinstintressen utan investeras tillbaka i sporten i form av prispengar, underhåll och drift av banor och olika sorters stipendier. Omsättningen är hissnande 12,9 miljarder kronor.

ATG erbjuder några av Sveriges allra mest populära och uppskattade spel, med v75 som det kanske mest lysande exemplet.

v75

V75 är ett streckspel, där det gäller att tippa så många rätta vinnare som möjligt. I just v75 handlar det om sju lopp. Men du måste inte träffa alla rätt för att vinna! Beroende på oddsen så kan sex eller fem rätt också ge mycket pengar. För i och med att så många vinnare ska prickas in rätt, kan utdelningen variera väldigt mycket. Ibland får en stor grupp vinnare dela på prispengarna som då blir en ganska blygsam summa, och andra gånger kan en enda spelare kamma hem hela vinstpotten. Den största vinsten hittills i v75s historia vanns den 27 februari 2010 och uppmätte hela 67,312633 miljoner kronor!

v75 är Sveriges mest populära travspel. Ja, det är faktiskt den andra mest populära spelformen av alla, slagen i omsättning endast av Jack Vegas!

Föddes 1993

v75-loppen körs på lördagar, och i enstaka fall på söndagar om det råder storhelg. Det första v75-loppet gick av stapeln den 30 oktober på Jägersros travbana, år 1993. Premiärloppet av v75 vanns av stjärnhästen Copiad.

Med tjänsten v75 tillsammans kan man spela i lag, något som många tycker är roligt och mera socialt. Ett lag kan innehålla upp till 30 medlemmar och varje enskild person får vara med i max 30 lag.

v75-kupong

Hur fyller man då i sin v75-kupong? Ja, antingen använder du en av papper och lämnar in hos ditt ombud, som tar ut en liten avgift för hanteringen, eller så går du in på ATGs hemsida och fyller i och lämnar in kupongen digitalt.

Man behöver bara markera en häst per lopp, men många väljer att gardera sig med flera för att öka vinstchanserna. Men fler hästar kostar också mer. Markerar man väldigt många hästar kan det kosta mer att lämna in kupongen än vad maxvinsten är, eftersom antalet hästar multipliceras med varandra. Och varje rad kostar 50 öre, gånger den summan du fått fram med antalet hästar du valt.

Om du vill kan du gardera dig med reserver, som går in ifall hästen du satsat på blir struken. Du får ha max två reserver och glöm inte att strecka för L för lägsta nummer först eller H för högsta nummer, om du garderar med mer än en häst.

Att spela på hästar är skicklighet, tur, tradition och spänning i ett. Trav är ett klassiskt och mäktigt bettingspel, med flera tusen år gamla anor, som fortfarande lockar mängder av spelare världen över.