Gratis travtips

Travsporten är en stor sport i Sverige som har blivit folkkär under senare tid. Det ordnas cirka 850 tävlingar varje år och man kör travlopp på alla årets dagar förutom julafton. Loppen körs på banor över hela Sverige. Det finns ett stort utbud av olika typer av spel på hästar att välja bland. De allra vanligaste spelformerna är V75, V64, V65, V86, Plats och Dagens Dubbel.

De olika siffrorna i spelen som börjar med V står för hur många rätt man behöver ha för vinst. Exempel i V75 kan man vinna om man har 5, 6 eller 7 rätt. Det mest populära är Dagens Dubbel, där man väljer två hästar som kommer att vinna. Plats har en lite större vinstchans då man ska välja en av de tre hästarna som kommer först i mål.

Vad är travtips

Travtips är information som kan vara till hjälp när man spelar på trav. Travtips brukar innehålla resultaten från lopp som körts tidigare, men även information om de hästar som troligtvis kommer att vinna ett visst lopp. Man räknar ut hästarnas placeringar i framtida lopp genom att se på deras prestationer i tidigare lopp.

Travtips tar även in startspåret och kusken i ekvationen genom att ta information och lägga ihop den, är det möjligt att skapa en rankning av hästarna för att visa de som spelar på hästarna hur experterna tror att de kommer att placera sig. En vanlig ranking är ABCD där de bästa hästarna får rankningen A och de sämre hästarna får rankningen D. Dock kan det finnas ett antal hästar med rankningen A i ett enskilt lopp. Det är viktigt att komma ihåg att detta till stor det enbart är spekulationer och trots att det kan vara bra att ha en hästs forna resultat i åtanke så betyder det inte att den hästen kommer att prestera likadant i framtiden. Travtips är helt enkelt hjälpmedel som gör det enklare att spela på trav.

Att hitta seriösa travtips kan vara svårt nu för tiden, de flesta tipsare som erbjuder seriösa tips tar betalt för att göra det. Samtidigt så finns det ett stort antal sidor som hävdar att de erbjuder gratis travtips men som faktiskt inte erbjuder några relevanta tips över huvud taget.

Spela på trav på nätet

Det har idag blivit allt mer populärt att spela trav på nätet där det finns ett stort antal spelaktörer att välja bland, och som har odds som kan skilja sig väldigt mycket från de andra sajterna. Innan det blev populärt att spela på trav på nätet så var man tvungen att antingen spela hos ett ATG ombud eller direkt på travbanan och på bägge platser så fick man ofta stå i kö och vänta för att spela. Men om man spelar på trav på nätet så slipper man köa för att spela samt att man kan göra det direkt hemifrån.

Genom att spela på trav på nätet så får du även möjligheten att hitta travtips på nätet i sista stund. Om du spelar hos ett ombud så måste du analysera och sedan skriva ner allting. Det gäller dock att vara uppmärksam när det kommer till att välja en spelaktör på nätet då det kan finnas ett antal av de som är oseriösa eftersom det finns så många att välja bland. De erbjuder ofta olika odds men en sak att ha i åtanke är att om det låter för bra för att vara sant så kanske det är det. Kolla runt bland ett antal sajter för att hitta den som har bäst odds eller som bäst möter dina behov, men var uppmärksam på oseriösa inslag.