Odds Premier League

Premier League är namnet på en engelska professionell fotbollsliga som ligger överst i det engelska ligasystemet. Ligan bildades 1992 och varje år spelar 20 fotbollslag om att vinna den enligt många bästa och mest bevakade fotbollsligan i världen. De tre fotbollslag som kommer först kvalificeras direkt till UEFA Champions League och laget på fjärde plats har chansen att kvala dit. Från 1992 till 2007 hette ligan FA Premier League men numera kallas den Barclays Premier League på grund av att ligan nu sponsras av Barclays Bank. Ligan spelas från augusti fram till maj och då spelar alla lag mot varandra två gånger för att det ska spelas en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan.

Den mest bevakade ligan

Många fotbollsspelare har en dröm om att få spela i Premier League både för uppmärksamheten som ligan medför men också för att få spela på kända marker som till exempel Old Trafford, St James Park, Stamford Bridge och Emirates-Stadion. Miljontals människor över hela världen följer Premier League, i hela 212 länder visas matcherna på tv och detta ger en potentiell publik på 4,7 miljarder människor. De stora intäkterna för matcherna som visas på tv delas ut till klubbarna beroende på deras resultat i ligan föregående år. Bara denna intäkt är en stor dragningskraft för klubbar att vilja nå Premier League.

Vinnare av Premier League

De lag som har vunnit Premier League flest gånger är Manchester United, vilka har tagit hem titeln hela 13 gånger. Chelsea är på andraplats och har vunnit fyra gånger tätt följt av Arsenal som tagit hem titeln tre gånger.

Fotbollsbetting

Eftersom Premier League är en gigantiskt händelse som miljontals människor följer under flera månader är det många som vill betta inom ligan. Man kan betta på princip allting, vilket lag som vinner, resultat i matcher, hur många hörnor i en specifik match, vilken spelare gör mål, hur många och vem blir utvisad och så vidare. Minsta detalj går att betta på.

Odds

När man bettar så använder man sig av odds. Betydelsen av ordet odds är proportionen mellan insats och vinst. Odds är alltså siffror som anger hur stor sannolikheten är att en viss händelse kommer att inträffa. Är det låga odds så är det stor sannolikhet att händelsen och därmed bettet slår in medan höga odds har en mindre sannolikhet men ger mer pengar om händelsen slår in. Är oddset på att Arsenal vinner en specifik match 4:1 så vinner man fyra gånger pengarna man satsat, om Arsenal vinner. Förlorar Arsenal har man förlorat sin insats.